Over Absolvo

Als je denkt dat Absolvo controlling een administratiekantoor is, dan heb je het bij het verkeerde eind. Waar een accountants- of administratiekantoor klaar is, beginnen we juist. Dankzij onze jarenlange ervaring als controller vertalen we de cijfers naar besluiten. Wil je meer winst maken? Dan ben je bij Absolvo aan het juiste adres.

Gezien in...

Meer succes met een goed geautomatiseerde bedrijfsadministratie.

De start

Eigenaar Hugo startte zijn carrière bij het Arnhemse bouwbedrijf Bruil. In 2008 kreeg hij de gelegenheid om financieel directeur en mede-eigenaar te worden van een bouwbedrijf. Het optimaliseren van financiële processen ging Hugo goed af. De behoefte groeide om de opgedane kennis en ervaringen ook in andere branches en ondernemingen in te zetten.

Absolvo ontstond in 2012 vanuit het idee dat veel bedrijven behoefte hebben om meer grip te krijgen op de bedrijfsprocessen. Het in dienst nemen van een controller is voor veel bedrijven niet rendabel, maar het uitbesteden wel. Voor elke ondernemer komen er momenten dat het nodig is om over de kosten, opbrengsten, klanten, personeel, regelgeving en de toekomst te spreken. Hierover nadenken levert altijd geld op. Het ontzorgen en optimaliseren van deze financiële processen voor bedrijven is het werk van Absolvo.

‘Ik wil niets liever dan ondernemen, de koers uitzetten. Continu bijsturen aan de hand van informatie uit de boekhouding of anderszins, met het voornemen te groeien. Het is mijn drive voor Absolvo en al onze klanten.’

Inmiddels hebben meer ondernemingen groei doorgemaakt dankzij de ondersteuning en adviezen vanuit Absolvo Controlling. Er zijn een aantal vaste medewerkers in dienst, want ook Hugo’s eigen bedrijf blijft groeien.

Wat we kunnen betekenen

We helpen ondernemers met het maken van de juiste keuzes. Zonder enige schroom zijn we kritisch en maken we voor de ondernemer de gevolgen van keuzes inzichtelijk. In ons werk herken je de harde wereld van de aannemers terug. Mooie praatjes zijn niet gewenst. Aanpakken, oplossen en meedoen. We laten de ondernemer niet aan zijn lot over met een enkel advies. Ter voorbeeld; als we een ondernemer adviseren om op loonkosten te besparen, dan blijft dat daar niet bij. We kijken ook samen met de ondernemer hoe en op welke functies er bespaard moet worden. Als er een medewerker uit zou moeten, zorgen we ervoor dat dat ook goed gebeurt.

Bij het optimaliseren en ontzorgen van financiële processen ligt een verantwoordelijkheid. We beseffen heel goed dat ons advies ook consequenties heeft. De uitvoer van ideeën is uiteindelijk wat telt. We kijken niet alleen naar de onderneming, maar vooral ook naar de ondernemer: wat wil hij bereiken en hoe? We gaan altijd een persóónlijk commitment aan.

Hier staan we voor

Zakelijk

Wat wil je bereiken? We gaan verder dan een boekhouder en maken het je zo gemakkelijk als je wenst. Dit begint met een goed geautomatiseerde bedrijfs-administratie.

Duidelijk

We zijn nieuwsgierig, kritisch, efficiënt, fanatiek en bovenal een kei in besparen.
We maken de gevolgen van keuzes inzichtelijk zodat je bedrijf kan groeien en floreren.

Gevraagd én ongevraagd advies.

Samenwerken met Absolvo betekent focussen op de business in plaats van je zorgen te maken over prestaties. Ons advies is gericht op het tegengaan van verspilling en het benutten van kansen.

Eerlijk advies
Weten waar je geld laat liggen

We voeren de administratie niet om een jaarrapport te kunnen draaien maar om inzichten te genereren om jouw als klant verder te helpen. Eigenaar Hugo; “Ik zie het als een eer als een ondernemer meer verdient dan hij in ons investeert, juist door ons in de arm te nemen. We voelen ons betrokken, acteren alsof het ons eigen bedrijf is.”

Wil je meer winst maken? Met Absolvo Controlling krijg je als ondernemer grip op financiën, personeel, klant contracten en automatisering. Je gaat meer verdienen en krijgt meer tijd voor de onderneming.

We werken onder andere voor:

Wat onze klanten zeggen

Herry Bruins, TerraIndex

“Absolvo zet je als ondernemer weer aan de knoppen omdat hij de complexe materie waar je na verloop van jaren in terecht bent gekomen, weer inzichtelijk maakt. Je ziet weer wat kosten zijn, wat opbrengsten zijn, en welke focus je het beste kunt aanbrengen om je bedrijf beter te laten..
renderen. Hugo spart al tijdens het lopende jaar met je, speelt advocaat van de duivel als dat moet en zet je weer met beide benen op de grond. Ook bij een reorganisatie kan hij je uitstekend ondersteunen zodat het bedrijf de strategische groeistappen kan blijven waarmaken. Hugo heeft ook een netwerk van vakkundige mensen die hij kan inschakelen als je verder groeit. Naar een BV, naar een holding, of wat er ook nodig is. Het meedenken naar de toekomst doet hij op een bescheiden wijze: jij bent als ondernemer immers degene die dat uiteindelijk moet realiseren. De kracht van Hugo zit hem in de scherpe analyse van je operationele en administratieve situatie.”

Lees verder

Chantal Roest, Uitgeverij Maas&Waler

“Hugo van Hoegee is anders dan je zou denken. Als controller is Hugo scherp en precies, maar hij is meer. Hij denkt met je mee, draagt ideeën en oplossingen aan, zoekt grenzen op, is creatief. Dat maakt hem zo bijzonder. Maar vooral: hij heeft humor, en dat maakt hem anders. Wij…
leerden hem kennen toen we de uitgeverij voor het huis-aan-huisblad de Maas&Waler tien jaar geleden aan het opzetten waren. Dat was een lastige tijd, het was echt bikkelen, maar hij legde meteen de vinger op de zere plek en kwam met allerlei verbeteringen. Hij snoeide in de kosten én vergrootte de opbrengsten. Hij leerde ons hoe we uit een klant meer omzet konden halen en hoe we hechtere banden met de klanten konden smeden. We hebben mede dankzij hem een prima draaiend bedrijf kunnen opzetten waar bijna tien mensen elke dag met veel plezier in werken.”

Lees verder

Albert, Almo Woodproducts

“Albert twijfelde eerst toen we die manier van werken voorstelden. Maar hij zag snel het ultieme voordeel in: bij Almo hebben ze nu de handen vrij om zich volledig toe te leggen op hun kerntaken. De volledige papierwinkel wordt uitbesteed – ook het fiscale deel van hun boekhouding...
Daarvoor rekenen ze op een Belgische fiscalist. Toch houdt Albert de teugels strak in handen, want met de dashboards en rapporteringsmogelijkheden in AFAS ziet hij altijd duidelijk hoe zijn onderneming presteert.”

Lees verder

Team

Hugo van Hoegee

Directeur Absolvo Controlling

Hugo van Hoegee

Directeur Absolvo Controlling

Hugo van Hoegee

Directeur Absolvo Controlling

Hugo van Hoegee

Directeur Absolvo Controlling

Als ondernemer kun je niet alles zelf, durf zaken te delegeren of uit te besteden. Dan kun je als ondernemer doen waar je goed in bent. Ons team bestaat uit vakmensen, specialisten die je als ondernemer financieel ontzorgen. Naast administratieve dienstverlening zoals het opstellen van de jaarrekening, BTW en IB aangiftes, brengen we complexe financiële zaken terug tot de kern.

Gezien in...

Absolvo in RTL4 programma ‘Onderweg in de regio’

In het RTL 4 programma ‘Onderweg naar de regio’ maak je kennis met unieke ondernemers, in alle regio’s van Nederland. Hugo van Hoegee, directeur van Absolvo, was in december 2022 aan de beurt. Je kunt de uitzending hier terugkijken.

Onderweg naar de regio

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden of uitschrijven.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens!

Wanneer je onze website bezoekt is de browser verbonden met een veilige verbinding en vind je waardevolle informatie.

Wil je meer weten over je privacy of heb jer hierover vragen?
Mail dan gerust op info@absolvo.nl