AFAS beheer & optimalisatie

AFAS beheer & optimalisatie

Alle klanten bij Absolvo A&A werken met AFAS Software. Dit is een snelgroeiend softwarebedrijf in Leusden dat ERP-oplossingen biedt aan het MKB en reeds diverse prijzen en onderscheidingen in ontvangst heeft mogen nemen, zoals de beste HR-software, financiële software en CRM-software. Niet alleen kleine kantoren werken met AFAS maar ook supermarkten, bouwbedrijven en zelfs ziekenhuizen. Het ERP-pakket van AFAS heeft eindeloze mogelijkheden. Bij Absolvo kiezen we er bewust voor om alleen klanten aan te nemen die reeds met AFAS werken of bereid zijn om een overstap te willen maken. Met de reeds geruime ervaring met AFAS zorgen wij er zo voor dat we een optimale dienstverlening kunnen bieden en dat u een snelle start kunt maken.

In AFAS heb ik mijn boekhouding, loon- en personeelsadministratie, projectadministratie en contacten in één systeem!

Koppelingen

Door de boekhouding volledig in AFAS te voeren kunt u een hoop tijd besparen. AFAS heeft namelijk met diverse banken een bankintegratie voor het automatisch ophalen van bankafschriften en het verzenden van betaal- en incasso-opdrachten. Door een koppeling met de Belastingdienst zijn uw btw-aangiftes en/of suppleties met één druk op de knop verstuurd. Daarnaast heeft AFAS een koppeling met de Kamer van Koophandel zodat het deponeren van uw jaarcijfers ook geen werk meer is. Het werk verschuift hierdoor van uitvoerend naar controlerend.

Met één druk op de knop was mijn btw-aangifte verzonden!” 

Inrichtingsvraagstukken & optimalisaties

In AFAS zijn oneindige mogelijkheden. Je kunt natuurlijk de standaard template gebruiken maar door middel van een vrije inrichting kunnen de wensen van de organisatie nog beter tot uiting komen. Door de geruime ervaring met AFAS fungeert Absolvo A&A als directe sparringpartner bij inrichtingsvraagstukken & optimalisaties. Het werkt ook andersom, aangezien Absolvo meekijkt in je boekhouding, denken ze met mee en zien ze welke processen er nog kunnen worden ingericht of verbeterd.

“Absolvo denkt mee met procesverbeteringen, deze proactieve houding is erg prettig!” 

Rapporten, analyses & documenten

Analyses (excel)

Absolvo is bedreven in het maken van analyses met jouw eigen data. Denk hierbij aan managementrapportages, maandafsluitingen, projectcockpits etc. De analyses kunnen door Absolvo zelf worden gemaakt maar liever zien we dat er een stukje kennisoverdracht plaatsvindt en dat de gebruiker op termijn ook zijn eigen analyses kan maken. Doordat Absolvo meekijkt in de boekhouding weet hij precies welke data nodig is om een goede analyse te maken.

Rapporten (pdf)

Rapporten worden in Profit op diverse plekken gebruikt, denk hierbij aan de verlofkaart of de factuurlay-out. Absolvo kan u eenvoudig helpen met het bewerken van onderhouden van rapporten of het genereren van nieuwe rapporten. De geruime ervaring van Absolvo zorgt ervoor dat u een dure cursus kunt besparen.

Documenten (word)

AFAS biedt een mogelijkheid om samenvoegbrieven te genereren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de arbeidsovereenkomst of een ontslagbevestiging. Absolvo kan u helpen met het aanmaken en onderhouden van uw eigen documenten in de huisstijl van de onderneming. Zo voorkomt u dat u telkens dezelfde brief opnieuw hoeft over te tikken en worden fouten voorkomen omdat de brief de gegevens ophaalt uit de database.

Door middel van de persoonlijke analyses van Absolvo weet ik waar ik sta als bedrijf en kan ik me focussen op de toekomst!”

AFAS InSite

Klanten van AFAS hebben een eigen Intranet tot hun beschikking (InSite). Dit stelt medewerkers bijv. in staat om online uren te boeken, zelf eigen gegevens te wijzigen en verlof aan te vragen. Aan alle acties die een medewerker uitvoert  kunnen workflows gekoppeld worden. Dit zorgt ervoor dat taken niet langer in persoonlijke mailboxen blijven hangen maar dat taken worden weergegeven op InSite. Het voordeel is dat bedrijfsprocessen hierdoor altijd op een consistente manier worden afgehandeld. Bij ziekte kan de medewerker zijn of haar taken overdragen aan een vervanger. De manager kan tevens altijd zien welke taken zijn blijven liggen. Absolvo kan hierbij fungeren als workflowmanager en ingrijpen als taken te lang blijven liggen of de workflow aanpassen waar nodig. InSite laten onderhouden door Absolvo behoort ook tot de mogelijkheden.

“Door middel van workflows kan ik mijn bedrijfsprocessen inzichtelijk en transparant maken”